ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotwarożek smietankowy 750 gramówśmietana 75 gramówcukier 200 gramówsok z cytryny 3 łyżek stołowychjajka 3 sztuksól 1 szczyptakasza manna 2 łyżek stołowychbudyń waniliowy 2 sztukkonfitura brzoskwiniowa 3 łyżek stołowychśliwki 500 gramówWykonanie:Śliwki oczyścić i usunąć pestki, a miąższ pokroić na ćwiartki. Twarożek utrzeć ze śmietaną, cukrem, solą, sokiem cytrynowym, jajkami, budyniem oraz kasza manna na gładka masę. Ciasto serowe wyłożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać, a na wierzchu rozłożyć równomiernie śliwki. Piec ok. 55 minut w 180 stopniach, ostudzić. Podgrzaną konfiturę przetrzeć przez sito i rozsmarować na wierzchu ciasta i posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: