Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
cukier 275 gramów
masło 250 gramów
brzoskwinie 500 gramów
jajka 5 sztuk
ser mielony 1 kilogramów
sól 1 szczypta
budyń waniliowy 2 sztuk
śmietana 250 gramów
konfitura brzoskwiniowa 2 łyżek stołowych
ciasteczka migdałowe 250 gramówWykonanie:Kilka
ciasteczek odłożyć do dekoracji, a resztę rozgnieść lub zmielić i połączyć z 100g
cukru,
proszkiem do pieczenia oraz
mąką, dodać
masło i zagnieść na kruszonkę. 2/3 kruszonki wyłożyć na blaszkę wysmarowana tłuszczem. Pozostałą kruszonkę posypać łyżką
mąki i rozkruszyć na papierze i schłodzić.
Brzoskwinie sparzyć i zdjąć skórkę.
Owoce pokroić w paski. Można też utrzeć
brzoskwiń z puszki.
Żółtka utrzeć z 175g
cukru, dodać
ser,
śmietanę i budynie, a na końcu delikatnie połączyć z piana ubitą na sztywno z
białek z dodatkiem
soli. Masę rozłożyć na spód, a na masę wyłożyć
brzoskwinie i pozostałą kruszonkę. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Podgrzana
konfiturę wyłożyć na upieczone ciasto. Wierzch ozdobić całymi oraz pokruszonymi
ciasteczkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremKomentarze:Autor: eXaxzsOsVFpTGData: 2012-09-13Ala pisze:Zrobilam wczoraj te ralogiki, wyszly pycha i po prostu rozplywaja sie w ustach ! Zrobilam jedna partie z
dzemem truskawkowym a druga z
jezynowym. Z przepisu wychodzi ich naprawde bardzo duzo , bardzo tani i wydajny przepis. Dzieki dziewczyny i lece po kolejnego do kuchni !Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: