ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 200 gramówcukier 250 gramówjajka 4 sztuktwarożek chudy 1 kilogramówbudyń waniliowy 1 sztukkasza manna 2 łyżek stołowychsok z cytryny 3 łyżek stołowychskórka z cytryny - otarta 2 łyżek deserowychwinogrona mieszane 800 gramówcukier puder 6 łyżek stołowychsok z cytryny 2 łyżek stołowychWykonanie:Zmiksować masło z cukrem, kolejno dodając po jajku, stale miksując. Dodać twaróg mielony, proszek budyniowy, kaszę manną, 3 łyżki soku z cytryny oraz skórkę otarta z wyszorowanej cytryny. Dobrze wymieszać. Masę twarogowa wylać na dużą blaszkę wyścielona papierem do pieczenia, a na wierzchu rozłożyć oczyszczone, osączone winogrona, wciskając je lekko w ciasto. Piec 40 minut w 160 stopniach, lekko przestudzić. Wymieszać cukier puder z sokiem z cytryny i polać gęstym lukrem ciasto. Podawać pokrojone w romby.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: