Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 200 gramów
cukier 250 gramów
jajka 4 sztuk
twarożek chudy 1 kilogramów
budyń waniliowy 1 sztuk
kasza manna 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 2 łyżek deserowych
winogrona mieszane 800 gramów
cukier puder 6 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowychWykonanie:Zmiksować
masło z
cukrem, kolejno dodając po
jajku, stale miksując. Dodać
twaróg mielony, proszek budyniowy,
kaszę manną, 3 łyżki
soku z cytryny oraz skórkę otarta z wyszorowanej
cytryny. Dobrze wymieszać. Masę twarogowa wylać na dużą blaszkę wyścielona papierem do pieczenia, a na wierzchu rozłożyć oczyszczone, osączone
winogrona, wciskając je lekko w ciasto. Piec 40 minut w 160 stopniach, lekko przestudzić. Wymieszać
cukier puder z
sokiem z cytryny i polać gęstym lukrem ciasto. Podawać pokrojone w romby.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: