ßßß Cookit - przepis na Placek z polewą cytrynową

Placek z polewą cytrynową

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 200 gramów
cukier 250 gramów
jajka 4 sztuk
twarożek chudy 1 kilogramów
budyń waniliowy 1 sztuk
kasza manna 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 2 łyżek deserowych
winogrona mieszane 800 gramów
cukier puder 6 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Zmiksować masło z cukrem, kolejno dodając po jajku, stale miksując. Dodać twaróg mielony, proszek budyniowy, kaszę manną, 3 łyżki soku z cytryny oraz skórkę otarta z wyszorowanej cytryny. Dobrze wymieszać. Masę twarogowa wylać na dużą blaszkę wyścielona papierem do pieczenia, a na wierzchu rozłożyć oczyszczone, osączone winogrona, wciskając je lekko w ciasto. Piec 40 minut w 160 stopniach, lekko przestudzić. Wymieszać cukier puder z sokiem z cytryny i polać gęstym lukrem ciasto. Podawać pokrojone w romby.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10972/Placek-z-polewa-cytrynowa