Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 130 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
masło 9 łyżek stołowych
herbatniki 200 gramów
cukier 4 łyżek stołowych
ser mielony kremowy 1 kilogramów
cukier 200 gramówesencja waniliowa 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
jajka 4 sztuk
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
truskawki 500 gramów
sok z cytryny według uznania
cukier puder 3 łyżek stołowychWykonanie:
Masłem wysmarować średniej wielkości tortownicę. Resztę
masła roztopić, dodać pokruszone
herbatniki,
biszkopty lub
krakersy i wymieszać z
cukrem (4 łyżki). Na dnie formy ugnieść mieszankę, równomiernie rozprowadzając. Podpiec 15 minut w 150 stopniach i wystudzić.Mikserem na wolnych obrotach utrzeć
ser na gładka masę. Dodać
cukier,
wanilię,
sól i ubijać 4 min uty, aż masa stanie się lekka i kremowa. Ubijając, dodawać po
jajku. Wymieszać ze
skórka cytrynową. Masę
serową przełożyć do tortownicy i piec 90 minut w 170 stopniach. Wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie wstawić do lodówki na 12 godzin.Mus: rozmrożone
truskawki zmiksować z
sokiem z cytryny oraz
cukrem pudrem.Sernik podawać polany musem
truskawkowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: