ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 130 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomasło 9 łyżek stołowychherbatniki 200 gramówcukier 4 łyżek stołowychser mielony kremowy 1 kilogramówcukier 200 gramówesencja waniliowa 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptajajka 4 sztukskórka z cytryny - otarta 1 sztuktruskawki 500 gramówsok z cytryny według uznaniacukier puder 3 łyżek stołowychWykonanie:Masłem wysmarować średniej wielkości tortownicę. Resztę masła roztopić, dodać pokruszone herbatniki, biszkopty lub krakersy i wymieszać z cukrem (4 łyżki). Na dnie formy ugnieść mieszankę, równomiernie rozprowadzając. Podpiec 15 minut w 150 stopniach i wystudzić.Mikserem na wolnych obrotach utrzeć ser na gładka masę. Dodać cukier, wanilię, sól i ubijać 4 min uty, aż masa stanie się lekka i kremowa. Ubijając, dodawać po jajku. Wymieszać ze skórka cytrynową. Masę serową przełożyć do tortownicy i piec 90 minut w 170 stopniach. Wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie wstawić do lodówki na 12 godzin.Mus: rozmrożone truskawki zmiksować z sokiem z cytryny oraz cukrem pudrem.Sernik podawać polany musem truskawkowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: