ßßß Cookit - przepis na Zupa z włoskiej kapusty z polędwicą jagnięcą

Zupa z włoskiej kapusty z polędwicą jagnięcą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwica jagnięca 150 gramów
kapusta włoska 250 gramów
cebula 1 sztuk
ziemniaki 150 gramów
olej 1 łyżek stołowych
bulion warzywny z kostki 250 mililitrów
pomidory 1 sztuk
szczypiorek posiekany 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte mięso pokroić w małą kostkę, a oczyszczoną kapustę poszatkować. Oczyszczoną cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę. Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju i wyjąć, a na pozostałym tłuszczu podsmażyć kapustę, cebulę oraz ziemniaki. Wlać bulion, 100 ml wody i dusić pod przykryciem 20 minut. Dodać mięso, doprawić solą oraz pieprzem i posypać szczypiorkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Komentarze:
Autor: Becia
Data: 2009-11-21
Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Przekroić na pół, usunąć nasiona, a miąższ pokroić w drobną kosteczkę i razem z posiekanym szczypiorkiem posypać gotową już zupę.
Autor: enka
Data: 2009-11-20
ok a co z tym pomidorem?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4765/Zupa-z-wloskiej-kapusty-z-poledwica-jagnieca