ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopolędwica jagnięca 150 gramówkapusta włoska 250 gramówcebula 1 sztukziemniaki 150 gramówolej 1 łyżek stołowychbulion warzywny z kostki 250 mililitrówpomidory 1 sztukszczypiorek posiekany 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte mięso pokroić w małą kostkę, a oczyszczoną kapustę poszatkować. Oczyszczoną cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę. Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju i wyjąć, a na pozostałym tłuszczu podsmażyć kapustę, cebulę oraz ziemniaki. Wlać bulion, 100 ml wody i dusić pod przykryciem 20 minut. Dodać mięso, doprawić solą oraz pieprzem i posypać szczypiorkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyKomentarze:Autor: BeciaData: 2009-11-21Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Przekroić na pół, usunąć nasiona, a miąższ pokroić w drobną kosteczkę i razem z posiekanym szczypiorkiem posypać gotową już zupę.Autor: enkaData: 2009-11-20ok a co z tym pomidorem?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: