Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
polędwica jagnięca 150 gramów
kapusta włoska 250 gramów
cebula 1 sztuk
ziemniaki 150 gramów
olej 1 łyżek stołowych
bulion warzywny z kostki 250 mililitrów
pomidory 1 sztuk
szczypiorek posiekany 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte
mięso pokroić w małą kostkę, a oczyszczoną
kapustę poszatkować. Oczyszczoną
cebulę i
ziemniaki pokroić w kostkę.
Mięso obsmażyć na rozgrzanym
oleju i wyjąć, a na pozostałym tłuszczu podsmażyć
kapustę,
cebulę oraz
ziemniaki. Wlać
bulion, 100 ml
wody i dusić pod przykryciem 20 minut. Dodać
mięso, doprawić
solą oraz
pieprzem i posypać
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyKomentarze:Autor:
BeciaData: 2009-11-21
Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Przekroić na pół, usunąć nasiona, a miąższ pokroić w drobną kosteczkę i razem z posiekanym
szczypiorkiem posypać gotową już zupę.Autor: enkaData: 2009-11-20ok a co z tym pomidorem?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: