ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoudka kacze 4 sztuktłuszcz kaczy 1 kilogramówwłoszczyzna 0,5 pęczekmajeranek według uznaniatymianek według uznaniarozmaryn według uznaniaczosnek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniażurawina - słoiczek 1 sztukWykonanie:Oczyszczone, obficie posolone udka odstawić na 2 godziny.Rozpuścić tłuszcz kaczy lub smalec i włożyć do niego opłukane z soli i osuszone udka. Gotować na małym ogniu 2 godziny z ziołami oraz oczyszczona włoszczyzną (marchewka, seler, pietruszka) i 2 ząbkami czosnku. Gdy udka będą miękkie, ostudzić, a potem obsmażyć na tłuszczu na zloty kolor. Podawać z żurawiną.Uwagi:Smalec, w którym gotowały się udka można przecedzić, a włoszczyznę pokroić w kostkę i dodać do tłuszczu. Powstanie smalczyk do pieczywa.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: