ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 350 gramówjajka 7 sztukmasło 325 gramówcukier 375 gramówcukier 4 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukśliwki 1 kilogramówser mielony 1,5 kilogramówbudyń waniliowy 2 sztukorzechy włoskie 100 gramówWykonanie:Z przesianej mąki, 200g masła, 175g cukru oraz jajka zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folie i wstawić na 30 minut do lodówki.Miękkie 125g masła, cukier waniliowy oraz 200g cukru utrzeć na gładka masę, wbijając kolejno 6 jaj, dodać ser i budyń. Dobrze wszystko razem utrzeć. Ciasto rozwałkować i wylepić nim dno dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć masę serową. Oczyszczone śliwki przeciąć na pół i wyjąć pestki. połówki śliwek ułożyć na masie serowej - skórkami do dołu. Piec ok. 50 minut w 175 stopniach, ostudzić. 4łyzki cukru skarmelizować na patelni, dodać połówki orzechów i wymieszać oraz wyłożyć na papier i pozostawić do ostygnięcia. Ciasto pokroić na kawałki, każdy ozdobić połówkami orzechów.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: