Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 350 gramów
jajka 7 sztuk
masło 325 gramów
cukier 375 gramów
cukier 4 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
śliwki 1 kilogramów
ser mielony 1,5 kilogramów
budyń waniliowy 2 sztuk
orzechy włoskie 100 gramówWykonanie:Z przesianej
mąki, 200g
masła, 175g
cukru oraz
jajka zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folie i wstawić na 30 minut do lodówki.Miękkie 125g
masła,
cukier waniliowy oraz 200g
cukru utrzeć na gładka masę, wbijając kolejno 6 jaj, dodać
ser i
budyń. Dobrze wszystko razem utrzeć. Ciasto rozwałkować i wylepić nim dno dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć masę
serową. Oczyszczone
śliwki przeciąć na pół i wyjąć pestki. połówki
śliwek ułożyć na
masie serowej - skórkami do dołu. Piec ok. 50 minut w 175 stopniach, ostudzić. 4łyzki
cukru skarmelizować na patelni, dodać połówki
orzechów i wymieszać oraz wyłożyć na papier i pozostawić do ostygnięcia. Ciasto pokroić na kawałki, każdy ozdobić połówkami
orzechów.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: