Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 135 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegorosół królewski 2 kostek
ziemniaki 1 kilogramów
por 300 gramów
cebula 2 sztuk
karkówka 500 gramów
boczek wędzony 150 gramów
musztarda 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
wino białe 250 mililitrów
majeranek według uznaniaWykonanie:
Ziemniaki,
por i
cebulę oczyścić i pokroić w plastry.
Karkówkę i
boczek pokroić w kostkę. Rozdrobniony
czosnek połączyć z
musztardą i
karkówką. naczynie do zapiekania natłuścić, ułożyć część warzyw,
mięso i
boczek oraz pozostałe warzywa.
Kostki rosołowe rozprowadzić w 250 ml wrzącej
wody i połączyć z
winem, dodać do zapiekanki i posypać
majerankiem. Piec ok. 2 godzin w 175 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: