Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 500 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
cukier puder 200 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
masło 120 gramów
jajka 5 sztuk
pomarańcza 1 sztuk
wiśnie 500 gramów
galaretka wiśniowa 2 sztukWykonanie:Miękkie
masło z
cukrem utrzeć na puszystą jednolita masę, dodając stopniowo
ser, po
żółtku oraz sok i skórkę otarta z wyszorowanej
pomarańczy. na końcu delikatnie połączyć z pianą z
białek ubitą na sztywno. Przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 50 minut w 190 stopniach, wystudzić.
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach
wody, ostudzić. Wierzch zimnego sernika posmarować szklanką tężejącej
galaretki i wstawić na 60 minut do lodówki. Wyłożyć wydrylowane
wiśnie i zalać pozostałą
galaretką. Schłodzić w lodówce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: