ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 500 gramówmąka 1 łyżek stołowychcukier puder 200 gramówcukier waniliowy 1 sztukmasło 120 gramówjajka 5 sztukpomarańcza 1 sztukwiśnie 500 gramówgalaretka wiśniowa 2 sztukWykonanie:Miękkie masło z cukrem utrzeć na puszystą jednolita masę, dodając stopniowo ser, po żółtku oraz sok i skórkę otarta z wyszorowanej pomarańczy. na końcu delikatnie połączyć z pianą z białek ubitą na sztywno. Przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 50 minut w 190 stopniach, wystudzić. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody, ostudzić. Wierzch zimnego sernika posmarować szklanką tężejącej galaretki i wstawić na 60 minut do lodówki. Wyłożyć wydrylowane wiśnie i zalać pozostałą galaretką. Schłodzić w lodówce.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: