ßßß
Przepis na ciasto jest identyczny jak publikowany wczoraj.Dla przypomnienia podaję:Składniki na ciasto:225 g mąki65 g cukru1,5 łyżeczki cukru waniliowego225 g masła o temperaturze pokojowejWszystkie składniki na ciasto połączyć i szybko wyrobić, można za pomocą miksera. Rękoma oprószonymi mąką wgnieść ciasto w szklaneczki. Włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto po-nakłuwać widelcem i podpiec w temperaturze 175ºC przez 20 - 25 minut.6 średnich jajek200 g cukru60 g mąkiskórka starta z pomarańczy150 ml soku z pomarańczy i odrobina soku z cytryny (ok 1 łyżka)Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, a następnie żółtka. Wmieszać mąkę, skórkę cytrynową, a na końcu sok z cytryny.Krem wyłożyć na podpieczone ciasto. Od tego czasu piec kolejne 30 minut w temperaturze 160ºC.

Ponadto:cukier puder do posypania



Smacznego:)