ßßß
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 C.Blachę o rozmiarze 20 x 30 cm natłuszczamy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostudzenia.Masło i 250 g cukru pudru miksujemy na gładką masę. Później po kolei dodajemy 3 jajka i wlewamy roztopioną czekoladę i dalej miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę. Gdy uzyskamy jednolitą masę, przelewamy 3/4 objętości masy do przygotowanej formy.
W drugiej misce ucieramy ser, resztę cukru, jajka i cukier wanilinowy, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową masę serową wylewamy na masę czekoladową. Na wierzch dodajemy resztę masy czekoladowej i układamy owoce (ja ze względu na porę roku użyłam mrożonych malin).Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez godzinę i gotowe! Mniam.