ßßß Cookit - przepis na Sernik po wiedeńsku

Sernik po wiedeńsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 8
Składnik
Logo Ilość Czego
Sernix 1 porcja
cukier waniliowy 1 porcja
proszek do pieczenia 1 płaska łyżek deserowych
mąka 3 łyżek stołowych
jaja 8 sztuk
cukier 1 szklanek
margaryna 1 kostek
ser biały 1 kilogramów
rodzynki według uznania
bakalie według uznania
Wykonanie:
Jeśli trzeba - mielimy ser. Dajemy go do makutry. Rozpuszczamy margarynę i odstawiamy, żeby wystygła. Do makutry dodajemy cukier, oddzielamy żółtka jaj od białka, wrzucamy 8 żółtek, mąkę, ostudzoną margarynę, proszek do pieczenia,cukier waniliowy,opakowanie sernixu. Ucieramy to wszystko razem do uzyskania jednolitej masy. Z białek które nam zostały ubijamy piane dodajemy o sera i delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy rodzynki lub bakalie po wymieszaniu wylewamy na blachę wyłożona pergaminem. Pieczemy przez ok 50 min w temperaturze 200 stopni
Smacznego!
Autor: Kasia i Tomek
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-01-03
pyszny
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6856/Sernik-po-wiedensku