Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 8SkładnikLogo Ilość CzegoSernix 1 porcja
cukier waniliowy 1 porcja
proszek do pieczenia 1 płaska łyżek deserowych
mąka 3 łyżek stołowych
jaja 8 sztuk
cukier 1 szklanek
margaryna 1 kostek
ser biały 1 kilogramów
rodzynki według uznania
bakalie według uznaniaWykonanie:Jeśli trzeba - mielimy
ser. Dajemy go do makutry. Rozpuszczamy
margarynę i odstawiamy, żeby wystygła. Do makutry dodajemy
cukier, oddzielamy
żółtka jaj od
białka, wrzucamy 8
żółtek,
mąkę, ostudzoną
margarynę,
proszek do pieczenia,
cukier waniliowy,opakowanie sernixu. Ucieramy to wszystko razem do uzyskania jednolitej masy. Z
białek które nam zostały ubijamy piane dodajemy o
sera i delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy
rodzynki lub
bakalie po wymieszaniu wylewamy na blachę wyłożona pergaminem. Pieczemy przez ok 50 min w temperaturze 200 stopniSmacznego!Autor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-03pysznyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: