Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 0,5 kostek
cukier puder 0,5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
żółtka jajka kurzego 2 sztuk
twaróg mielony 75 dekagramów
mleko 0,5 szklanek
żelatyna 1 łyżek stołowych
galaretka brzoskwiniowa 2 sztuk
brzoskwinie 1 puszka
biszkopty 15 dekagramówWykonanie:1.
Miękką margarynę ubić z
cukrem pudrem,
cukrem waniliowym i surowymi
żółtkami na puszystą masę.2.Do masy dodać zmielony
twaróg i miksować dalej.3.Podgrzać
mleko i rozpuścić w ciepłym
żelatynę.Przestudzić.4.
Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w gorącej wodzie ok. 0,8l na dwie
galaretki.5.Do masy serowej wlać letnie
mleko z rozpuszczoną
żelatyną. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę.6. Dno tortownicy wyłożyć
biszkoptami tak aby było w całości zakryte.7.Na
biszkopty wyłożyć masę
serową i wyrównać.8.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy pokroić w plasterki ułożyć na
masie serowej we wzorek albo w inny dowolny sposób wg uznania.9.Na rozłożone
brzoskwinie wylać łyżką odrobinę
galaretki tak aby tylko
brzoskwinie zostały na wpół zalane
galaretką.10.Wstawić do lodówki do zastygnięcia wierzchniej warstwy
galaretki.11.Na koniec wlać tężejącą resztę
galaretek brzoskwiniowych i zostawić na parę godzin w lodówce aby wszystkie składniki zastygły.Uwagi:Do masy serowej można dodać trochę
rodzynek wcześniej namoczonych w zimnej wodzie.Zamiast
rodzynek można również do masy dodać
brzoskwinie pokrojone w drobną kostkę ok. 4 połówki
brzoskwini.Autor: frezja1978Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z
seremWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: aguśData: 2010-11-23jadł to ktoś? ciekawie wygląda tylko pytanie jak smakuje?;)Autor: zeneczka1pData: 2010-11-10pychotka,palce lizac.pozdr.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: