ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 0,5 kostekcukier puder 0,5 szklanekcukier waniliowy 1 sztukżółtka jajka kurzego 2 sztuktwaróg mielony 75 dekagramówmleko 0,5 szklanekżelatyna 1 łyżek stołowychgalaretka brzoskwiniowa 2 sztukbrzoskwinie 1 puszkabiszkopty 15 dekagramówWykonanie:1.Miękką margarynę ubić z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i surowymi żółtkami na puszystą masę.2.Do masy dodać zmielony twaróg i miksować dalej.3.Podgrzać mleko i rozpuścić w ciepłym żelatynę.Przestudzić.4.Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w gorącej wodzie ok. 0,8l na dwie galaretki.5.Do masy serowej wlać letnie mleko z rozpuszczoną żelatyną. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę.6. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami tak aby było w całości zakryte.7.Na biszkopty wyłożyć masę serową i wyrównać.8.Brzoskwinie odsączyć z zalewy pokroić w plasterki ułożyć na masie serowej we wzorek albo w inny dowolny sposób wg uznania.9.Na rozłożone brzoskwinie wylać łyżką odrobinę galaretki tak aby tylko brzoskwinie zostały na wpół zalane galaretką.10.Wstawić do lodówki do zastygnięcia wierzchniej warstwy galaretki.11.Na koniec wlać tężejącą resztę galaretek brzoskwiniowych i zostawić na parę godzin w lodówce aby wszystkie składniki zastygły.Uwagi:Do masy serowej można dodać trochę rodzynek wcześniej namoczonych w zimnej wodzie.Zamiast rodzynek można również do masy dodać brzoskwinie pokrojone w drobną kostkę ok. 4 połówki brzoskwini.Autor: frezja1978Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z seremWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: aguśData: 2010-11-23jadł to ktoś? ciekawie wygląda tylko pytanie jak smakuje?;)Autor: zeneczka1pData: 2010-11-10pychotka,palce lizac.pozdr.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: