Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
schab 2 kilogramów
śliwki suszone 100 gramów
margaryna 3 łyżek stołowych
jabłko 250 gramów
pomarańcza 1 sztuk
cebula 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Opłukany i osączony
schab natrzeć
solą i
pieprzem, pozostawić na godzinę.
Mięso podzielić na dwie części. Każdą część po nakłuwać szpikulcem i umieścić w środku
suszone śliwki.
Margarynę rozpuścić w brytfance, włożyć
schab i piec ok. 90 minut w 180 stopniach. Co pewien czas polewać sosem powstałym podczas pieczenia, aby
mięso było soczyste. Pod koniec
schab obłożyć plasterkami
cebuli, ćwiartkami
jabłek i ponownie polać sosem.Upieczone
mięso pokroić w plastry, ułożyć na półmisku, udekorować upieczonymi
jabłkami, plasterkami
pomarańczy oraz polać sosem. Podawać z
ziemniakami z dodatkiem
czerwonej kapusty lub
buraczków.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: