ßßß Cookit - przepis na Zapiekanka z Alzacji

Zapiekanka z Alzacji

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
liscie kapusty wloskiej 300 gramów
szalotki 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
masło 1 łyżek stołowych
bułki czerstwe 2 sztuk
mięso mielone mieszane 750 gramów
pomidory konserwowe 2 puszka
ser żółty 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
W letniej wodzie namoczyć bułeczki. W osolonym wrzątku z blanszować kapustę, wyjąć, opłukać i osączyć. Oczyszczone szalotki i czosnek posiekać i zeszklić na maśle.
Wymieszać mięso z odciśniętymi bułeczkami oraz szalotkami, przyprawić sola oraz pieprzem.
Osączone pomidory pokroić, przyprawić sola oraz pieprzem. 1/3 pomidorów włożyć do formy posmarowanej masłem, na nich położyć 1/3 kapusty włoskiej, potem 1/3 mięsa mielonego i powtórzyć tę czynność jeszcze dwukrotnie. Piec 30 minut w 200 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia posypać startym serem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10032/Zapiekanka-z-Alzacji