Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoliscie
kapusty wloskiej 300 gramów
szalotki 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
masło 1 łyżek stołowych
bułki czerstwe 2 sztuk
mięso mielone mieszane 750 gramów
pomidory konserwowe 2 puszka
ser żółty 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W letniej wodzie namoczyć bułeczki. W osolonym wrzątku z blanszować
kapustę, wyjąć, opłukać i osączyć. Oczyszczone
szalotki i
czosnek posiekać i zeszklić na
maśle.Wymieszać
mięso z odciśniętymi bułeczkami oraz
szalotkami, przyprawić
sola oraz
pieprzem.Osączone
pomidory pokroić, przyprawić
sola oraz
pieprzem. 1/3
pomidorów włożyć do formy posmarowanej
masłem, na nich położyć 1/3
kapusty włoskiej,
potem 1/3
mięsa mielonego i powtórzyć tę czynność jeszcze dwukrotnie. Piec 30 minut w 200 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia posypać
startym serem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: