Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 4 sztuk
sok z cytryny według uznania
szalorka 1 sztuk
mięso mielone indycze 200 gramów
ser żółty 50 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
masło 4 łyżek stołowych
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Duże
jabłka umyć, osuszyć, odciąć wierzchy, wydrążyć pozostawiając ścianki grubości 1,5 - 2 cm i skropić w środku
sokiem z cytryny. Wydrążony miąższ pokroić w drobniutka kostkę, odrzucając pestki i gniazda nasienne. Oczyszczona
szalotkę posiekać i razem z miąższem
jabłek oraz startym
żółtym serem dodać do
mielonego mięsa. Posiekane
orzechy uprażyć na suchej patelni. Ostudzone dodać do farszu. Farsz doprawić do smaku
tymiankiem pieprzem oraz
solą, dobrze wymieszać.
Jabłka napełnić nadzieniem, ustawić w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym
masłem. Wierzchy
jabłek obłożyć wiórkami
masła. piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Podawać z tostami lub
bagietką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: