Wykonanie
Jest alternatywa dla
wieprzowego boczku! W dodatku idealna na kanapki :) Znalazłam ją jakiś czas temu na Dietetycznie siostro! i chociaż sceptycznie podchodziłam do
tymianku, bo za nim nie przepadam to zrobiłam według przepisu i wyszło pysznie! Tym razem chyba z nim trochę przesadziłam i wyszło trochę zbyt
tymiankowe, ale nadal dobre :)
Składniki:podwójna
pierś z kurczakaser typu
camembert (za pierwszym razem użyłam light, a teraz zwykłego)
sólpieprztymianekPrzygotowanie:Pierś myjemy i czyścimy. Odcinamy
polędwiczki, a te duże płaty przekrawamy wzdłuż otrzymując cztery duże płaty i dwie
polędwiczki. Solimy i z jednej strony posypujemy
pieprzem, a z drugiej
tymiankiem i zostawiamy na noc w lodówce.Na drugi dzień nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Mięso układamy na folii i przekładamy
serem.Zużyłam 1,5 krążka
sera.Zawijamy szczelnie i pieczemy 25 minut.Tutaj grzecznie posłuchałam przepisu, bo z
pieczeniem mięsa nigdy nie wiem "czy to już."Po tym czasie zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku, a jak już ostygnie to do lodówki.Gotowe :)Na kanapce z
pełnoziarnistego pieczywa smakuje idealnie :)Smacznego!