ßßß Cookit - przepis na Zapiekane faszerowane ziemniaki

Zapiekane faszerowane ziemniaki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
bekon (plasterki)według uznania
czosnek 2 ząbki
listki tymianku według uznania
ser biały 200 gramów
ziemniaki 4 sztuk
Wykonanie:
Duże, wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i przekroić na skos. Zmiksować ser z oczyszczonym czosnkiem i świeżym tymiankiem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Tą masą przełożyć ziemniaki i mocno zawinąć je w bekon. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w 180 stopniach, aż ziemniaki będą zrumienione.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10585/Zapiekane-faszerowane-ziemniaki