Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
bekon (plasterki)według uznania
czosnek 2 ząbkilistki
tymianku według uznania
ser biały 200 gramów
ziemniaki 4 sztukWykonanie:Duże, wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i przekroić na skos. Zmiksować
ser z oczyszczonym
czosnkiem i świeżym
tymiankiem. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Tą masą przełożyć
ziemniaki i mocno zawinąć je w
bekon. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w 180 stopniach, aż
ziemniaki będą zrumienione.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: