ßßß Cookit - przepis na Indycze udka z cukinią

Indycze udka z cukinią

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
udko z indyka 1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
cukier waniliowy 2 sztuk
pomidor 4 sztuk
czosnek 1 ząbki
woda 1 szklanek
tymianek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Na dwie godziny przed pieczeniem natrzeć udko roztartym z solą czosnkiem. Udko powinno być pozbawione fiszbin! Rozgrzać w szybkowarze olej, obrumienić na nim udko z obu stron. Wkroić do szybkowaru cukinie, sparzone i pozbawione skórki pomidory oraz oczyszczoną cebulę, również pokrojoną, posypać tymiankiem i pieprzem, podlać wodą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1497/Indycze-udka-z-cukinia