Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoudko z
indyka 1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
cukier waniliowy 2 sztuk
pomidor 4 sztuk
czosnek 1 ząbki
woda 1 szklanek
tymianek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Na dwie godziny przed pieczeniem natrzeć udko roztartym z
solą czosnkiem. Udko powinno być pozbawione fiszbin! Rozgrzać w szybkowarze
olej, obrumienić na nim udko z obu stron. Wkroić do szybkowaru
cukinie, sparzone i pozbawione skórki
pomidory oraz oczyszczoną
cebulę, również pokrojoną, posypać
tymiankiem i
pieprzem, podlać
wodą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: