ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopierś indyka 50 gramówmargaryna 2 łyżek stołowychkuskus 80 gramówmieszanka warzywna, mrożona 450 gramówśmietana 1 szklanekjajka 4 sztuknatka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowychziele angielske według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniafix pomidorowy 1 sztukWykonanie:Mięso pokroić na kawałki i podsmażyć na margarynie. Wsypać kuskus i smażyć jeszcze minutę. Wlać 150 ml wody, dodać warzywa i dusić 5 minut, mieszając.Roztrzepać śmietanę z jajkami, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z podsmażonym indykiem, kuskusem i warzywami. Przełożyć do natłuszczonej wąskiej formy i zapiekać 40 minut w 200 stopniach.Fix wsypać do 250ml wrzącej wody, wymieszać i chwilę gotować, aż zgęstnieje. Doprawić utłuczonym zielem angielskim, posypać natką.Wyjąć danie z formy, pokroić w plastry i podawać z sosem pomidorowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: