Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pierś indyka 1 kilogramów
wino białe wytrawne 150 mililitrów
masło 2 łyżek stołowych
pieprz zielony marynowany według uznania
pomidorki koktajlowe 500 gramów
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso natrzeć
sola, oprószyć
pieprzem, polać
winem i odstawić na 30 minut do lodówki.
Indyka osączyć z
wina i zrumienić na rozgrzanym
maśle. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać
wino i piec 30 minut w 180 stopniach. W połowie pierzenia wierzch
mięsa obłożyć lekko rozgniecionym
zielonym pieprzem. Obok położyć opłukane i ponacinane na krzyż
pomidorki. Po upieczeniu, po 10 minutach
mięso pokroić w plastry. Podawać z
pomidorkami, posypane
natka pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: