ßßß Cookit - przepis na Pierś indycza z pieprzem

Pierś indycza z pieprzem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś indyka 1 kilogramów
wino białe wytrawne 150 mililitrów
masło 2 łyżek stołowych
pieprz zielony marynowany według uznania
pomidorki koktajlowe 500 gramów
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso natrzeć sola, oprószyć pieprzem, polać winem i odstawić na 30 minut do lodówki. Indyka osączyć z wina i zrumienić na rozgrzanym maśle. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać wino i piec 30 minut w 180 stopniach. W połowie pierzenia wierzch mięsa obłożyć lekko rozgniecionym zielonym pieprzem. Obok położyć opłukane i ponacinane na krzyż pomidorki. Po upieczeniu, po 10 minutach mięso pokroić w plastry. Podawać z pomidorkami, posypane natka pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9421/Piers-indycza-z-pieprzem