Wykonanie
« Powrót  Gyros

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
przyprawa jarzynowa 1 łyżek stołowych
wołowina 400 gramów
wieprzowina 400 gramów
olej 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
oregano według uznania
rozmaryn według uznania
papryka mielona według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso pokroić w cienkie paski.
Czosnek rozdrobnić. Na rozgrzanym na patelni
oleju smażyć przez 10 minut
mięso, dodać
czosnek, doprawić przyprawą jarzynową,
oregano,
rozmarynem,
pieprzem i
papryka.Podawać z
sosem tzatzyki,
chlebem Pita lub grubym
ciastem do Gyros.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia GreckaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-14trzeba spróbowaćDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: