Wykonanie
Oto
polędwiczki, które stały się
hitem pewnego spotkania przy grillu z przyjaciółmi. Użyłam polędwiczek ze znakiem PQS i to był strzał w dziesiątkę.
Polędwiczki były bardzo kruche i wilgotne zarazem. Smakowały nie tylko dorosłym, ale też dzieciom. Nie potrzebowały dużej ilości przypraw, bo smak
mięsa bronił się sam.
Składniki:3 łyżki
oleju2 ząbki
czosnku (rozgniecione)2 łyżeczki igieł
rozmarynusól,
pieprzWykonanie:Umyte i osuszone
polędwiczki pokroić na 2 cm plastry. Z
oleju,
czosnku,
rozmarynu,
soli i
pieprzu przygotować marynatę. Plastry polędwiczek dokładnie obtoczyć w marynacie. Przykryć i schować do lodówki na kilka godzin. Grillować z dwóch stron, aż
mięso będzie delikatnie przyrumienione.
Kampania jest finansowana ze środków Funduszu Promocji
Mięsa Wieprzowego