Wykonanie
            Oto 
polędwiczki, które stały się 
hitem pewnego spotkania przy grillu z przyjaciółmi. Użyłam polędwiczek ze znakiem PQS i to był strzał w dziesiątkę. 
Polędwiczki były bardzo kruche i wilgotne zarazem. Smakowały nie tylko dorosłym, ale też dzieciom. Nie potrzebowały dużej ilości przypraw, bo smak 
mięsa bronił się sam.

Składniki:3 łyżki 
oleju2 ząbki 
czosnku (rozgniecione)2 łyżeczki igieł 
rozmarynusól, 
pieprz
Wykonanie:Umyte i osuszone 
polędwiczki pokroić na 2 cm plastry. Z 
oleju, 
czosnku, 
rozmarynu, 
soli i 
pieprzu przygotować marynatę. Plastry polędwiczek dokładnie obtoczyć w marynacie. Przykryć i schować do lodówki na kilka godzin. Grillować z dwóch stron, aż 
mięso będzie delikatnie przyrumienione.

Kampania jest finansowana ze środków Funduszu Promocji 
Mięsa Wieprzowego