ßßß Cookit - przepis na Grillowane polędwiczki wieprzowe

Grillowane polędwiczki wieprzowe

nazwa

Wykonanie

Oto polędwiczki, które stały się hitem pewnego spotkania przy grillu z przyjaciółmi. Użyłam polędwiczek ze znakiem PQS i to był strzał w dziesiątkę. Polędwiczki były bardzo kruche i wilgotne zarazem. Smakowały nie tylko dorosłym, ale też dzieciom. Nie potrzebowały dużej ilości przypraw, bo smak mięsa bronił się sam.
Składniki:
3 łyżki oleju
2 ząbki czosnku (rozgniecione)
2 łyżeczki igieł rozmarynu
sól, pieprz
Wykonanie:
Umyte i osuszone polędwiczki pokroić na 2 cm plastry. Z oleju, czosnku, rozmarynu, soli i pieprzu przygotować marynatę. Plastry polędwiczek dokładnie obtoczyć w marynacie. Przykryć i schować do lodówki na kilka godzin. Grillować z dwóch stron, aż mięso będzie delikatnie przyrumienione.
Kampania jest finansowana ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2014/07/Grillowane-pol.html