Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka 3 sztuk
serek kozi 400 gramów
cebula 3 sztuk
cukinia 1 sztuk
oliwki czarne 2 łyżek stołowych
oliwa 8 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
sok z cytryny 7 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, przekrojoną na pół
paprykę ułożyć na blasze skórką do góry i piec w 180 stopniach, aż skórka ściemnieje. Skórkę zdjąć, a miąższ pokroić na kawałki. Umytą
cukinię pokroić w półplasterki, a oczyszczoną
cebulę w piórka i podsmażyć na 2 łyżkach
oliwy. W plasterki pokroić
ser i wymieszać z pozostałymi składnikami potrawy.Sos: do
soku z cytryny dodać po pół łyżeczki
soli oraz
pieprzu, rozdrobniony
czosnek,
oliwę i posiekana
natkę. Dobrze wymieszać i połączyć z
sałatka.Przed podaniem posypać przekąskę
oliwkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: