ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka 3 sztukserek kozi 400 gramówcebula 3 sztukcukinia 1 sztukoliwki czarne 2 łyżek stołowycholiwa 8 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkinatka pietruszki 1 pęczeksok z cytryny 7 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, przekrojoną na pół paprykę ułożyć na blasze skórką do góry i piec w 180 stopniach, aż skórka ściemnieje. Skórkę zdjąć, a miąższ pokroić na kawałki. Umytą cukinię pokroić w półplasterki, a oczyszczoną cebulę w piórka i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy. W plasterki pokroić ser i wymieszać z pozostałymi składnikami potrawy.Sos: do soku z cytryny dodać po pół łyżeczki soli oraz pieprzu, rozdrobniony czosnek, oliwę i posiekana natkę. Dobrze wymieszać i połączyć z sałatka.Przed podaniem posypać przekąskę oliwkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: