Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
mąka ziemniaczana 100 gramów
cukier puder 1 szklanek
masło 150 gramów
jajka 4 sztuk
cytryna 1 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
Cynamon 1 łyżek stołowych
bita śmietana 0,5 szklanek
wiśnie 0,5 szklanekWykonanie:Miękkie
masło utrzeć z
żółtkami na gładką masę, dodać
cukier, sok wyciśnięty z wyszorowanej
cytryny oraz
śmietanę i dobrze utrzeć. Połączyć z
makami wymieszanymi z proszkiem oraz
cynamonem. Ciasto przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 190 stopniach. Zimne udekorować
bitą śmietaną i wydrolowanymi
wiśniami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: SIKORKAData: 2009-06-28SUPER FAJNE PRZEPISYDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: