Wykonanie
Czas na prawdziwy klasyk wśród bab...dla mnie najlepsza...Zdecydowanie polecam...Składniki;kostka
masła,6
jajek,szklanka
cukru pudru,1/2 szklanki
mąki ziemniaczanej,2 budynie o smaku
cytrynowym,3 łyżki
mąki tortowej,sok i skórka otarta z dużej
cytryny,kopiasta łyżeczka
proszku do pieczeniaWykonanie;ucieramy
masło z
cukrem pudrem.gdy skłądniki sie połączą dodajemy po jednym,
żółtka, sok oraz
skórkę z cytryny.całość ucieramy jeszzce przez dwie minuty.siejemy przez sito obie
mąki, budynie i
proszek do pieczenia, nadal ucieramy.gdy ciasto będzie gładkie i jednolite , dodajemy pianę ubitą z
białek, którą delikatnie łączymy z
ciastem.całość przekładamy do średniej wielkości formy babowej;)wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 50 minu t
/źródło " Kuchnia Polska"/