Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajko 4 sztuk
cukier 0.75 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
mąka 1 szklanek
mąka ziemniaczana 0.5 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
margaryna 100 gramów
olej 4 łyżek stołowych
jabłko 3 sztukWykonanie:
Jajka z
cukrami ubić mikserem na puszystą masę. Dodać wymieszane
mąki z proszkiem. Wymieszać drewnianą łyżką. Teraz dodać zimną, roztopioną
margarynę i
olej. Ciasto przelać do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć ćwiartki obranych
jabłek.Piec 30 minut w 200 stopniach. Zimne ciasto posypać
cukrem pudrem.Uwagi:Zamiast
jabłek można dać
truskawki(mogą być mrożone).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: