ßßß Cookit - przepis na Sandacz z fasolą i miętą

Sandacz z fasolą i miętą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety sandacza 2 sztuk
fasola mieszana 300 gramów
czosnek 2 ząbki
dymka 3 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
sos sojowy 1 łyżek stołowych
szafran 1 szczypta
mięta 5 gałązki
sól według uznania
Wykonanie:
Wypłukaną fasolę namoczyć na 4 h lub na całą noc. Gotować ok. 40 minut, odcedzić. Umyte filety przekroić na połowy i posolić. Oczyszczone dymki wraz z szczypiorem posiekać, a czosnek pokroić na cienkie plasterki. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć dymkę oraz czosnek, dodać rybę i smażyć ją 3 minuty z obu stron (skóra ma być delikatnie złota, a mięso śnieżnobiałe). Pod koniec pieczenia oprószyć filety szafranem. Rybę zdjąć z patelni, a do pozostałej oliwy z czosnkiem i dymką wlać sos sojowy, wrzucić fasolę, mieszając, podgrzewać przez chwilę i rozłożyć na talerzach. Na wierzchu ułożyć kawałki ryby, całość posypać miętą.
Uwagi:
Suchą fasolę można zastąpić fasolą z puszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9659/Sandacz-z-fasola-i-mieta