ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety sandacza 2 sztukfasola mieszana 300 gramówczosnek 2 ząbkidymka 3 sztukoliwa 3 łyżek stołowychsos sojowy 1 łyżek stołowychszafran 1 szczyptamięta 5 gałązkisól według uznaniaWykonanie:Wypłukaną fasolę namoczyć na 4 h lub na całą noc. Gotować ok. 40 minut, odcedzić. Umyte filety przekroić na połowy i posolić. Oczyszczone dymki wraz z szczypiorem posiekać, a czosnek pokroić na cienkie plasterki. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć dymkę oraz czosnek, dodać rybę i smażyć ją 3 minuty z obu stron (skóra ma być delikatnie złota, a mięso śnieżnobiałe). Pod koniec pieczenia oprószyć filety szafranem. Rybę zdjąć z patelni, a do pozostałej oliwy z czosnkiem i dymką wlać sos sojowy, wrzucić fasolę, mieszając, podgrzewać przez chwilę i rozłożyć na talerzach. Na wierzchu ułożyć kawałki ryby, całość posypać miętą.Uwagi:Suchą fasolę można zastąpić fasolą z puszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: