ßßß Cookit - przepis na Ciasto razowo-sojowe

Ciasto razowo-sojowe

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka pszenna 1 szklanek
mąka pszenna razowa 1 szklanek
mąka sojowa 1 szklanek
mleko zsiadłe 2 szklanek
cukier 1,5 szklanek
olej 0,5 szklanek
kakao 2 łyżek stołowych
soda oczyszczona 2 łyżek deserowych
orzechy włoskie 100 gramów
suszone śliwki 150 gramów
powidła śliwkowe 0,75 szklanek
polewa czekoladowa 1 sztuk
Wykonanie:
Wymieszać mąki z kwaśnym mlekiem, cukrem, olejem, kakao i sodą. Dodać śliwki pokrojone w paski i grubo posiekane orzechy. Przełożyć do dużej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. piec ok. 45 min w 190 stopniach. Wystudzić.
Przekroić na 2 krążki, przełożyć powidłami i oblać polewą czekoladową lub kakaową.
Uwagi:
Mleko zsiadłe można zastąpić kefirem, a olej 1/2 kostki roztopionej margaryny.
Powidła śliwkowe można zastąpić dżemem porzeczkowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7057/Ciasto-razowo-sojowe