Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 1 szklanek
mąka pszenna razowa 1 szklanek
mąka sojowa 1 szklanek
mleko zsiadłe 2 szklanek
cukier 1,5 szklanek
olej 0,5 szklanek
kakao 2 łyżek stołowych
soda oczyszczona 2 łyżek deserowych
orzechy włoskie 100 gramów
suszone śliwki 150 gramów
powidła śliwkowe 0,75 szklanek
polewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:Wymieszać
mąki z kwaśnym
mlekiem,
cukrem,
olejem,
kakao i
sodą. Dodać
śliwki pokrojone w paski i grubo posiekane
orzechy. Przełożyć do dużej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. piec ok. 45 min w 190 stopniach. Wystudzić.Przekroić na 2 krążki, przełożyć powidłami i oblać
polewą czekoladową lub
kakaową.Uwagi:
Mleko zsiadłe można zastąpić
kefirem, a
olej 1/2 kostki roztopionej
margaryny.
Powidła śliwkowe można zastąpić
dżemem porzeczkowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: