ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówmąka ziemniaczana 100 gramówmargaryna 150 gramówcukier puder 1 szklanekjajka 4 sztukśmietana 4 łyżek stołowychpomarańcze 4 sztukproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychmigdały 10 - 15 sztukśmietana bita według uznaniaWykonanie:Sparzone migdały obrać ze skórki i zmielić. Z dwóch wyszorowanych pomarańczy wycisnąć sok, pozostałe obrać, podzielić na cząstki lub pokroić w plastry. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem na gładką masę, ucierając, stopniowo dodawać mąki wymieszane z proszkiem, śmietanę, mielone migdały oraz sok pomarańczowy, starannie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Średnią tortownicę wyścielić papierem do pieczenia. Na dno wylać trochę ciasta, ułożyć plastry pomarańczy, wlać resztę ciasta. Piec ok. 50 min w 180 stopniach. Podawać posypane cukrem pudrem i udekorowane bitą śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: yqcXcgvPuKFData: 2012-09-13bogoosia pisze:i z takiego smageo ciasta wychodzÄ
przepyyyyszne paszteciki tylko farsz na ostro miÄsny, grzybowy, kapuĹciany.. co kto lubiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: