ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokabaczek 1 sztukcebula 2 sztukjabłka 2 sztukgrzybki marynowane 4 łyżek stołowychjajka ugotowane 4 sztukmajonez 0,75 szklanekśmietana 3 łyżek stołowychśliwki suszone według uznaniasok z cytryny 1 sztukcukier według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Kabaczek (mały) obrać, przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki, ugotować na półmiękko na parze lub w niewielkiej ilości wody. Osączyć, wystudzić i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Soczyste jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Oczyszczoną cebulę posiekać, śliwki pokroić w paski, a obrane jajka w kostkę, grzybki posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki, polać śmietaną wymieszaną z majonezem, starannie przemieszać i doprawić do smaku. Podawać jako przekąskę lub danie kolacyjne.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: