Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kabaczek 1 sztuk
cebula 2 sztuk
jabłka 2 sztuk
grzybki marynowane 4 łyżek stołowych
jajka ugotowane 4 sztuk
majonez 0,75 szklanek
śmietana 3 łyżek stołowych
śliwki suszone według uznania
sok z cytryny 1 sztuk
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Kabaczek (mały) obrać, przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki, ugotować na półmiękko na parze lub w niewielkiej ilości
wody. Osączyć, wystudzić i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Soczyste
jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić
sokiem z cytryny. Oczyszczoną
cebulę posiekać,
śliwki pokroić w paski, a obrane
jajka w kostkę,
grzybki posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki, polać
śmietaną wymieszaną z
majonezem, starannie przemieszać i doprawić do smaku. Podawać jako przekąskę lub danie kolacyjne.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: