Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
Matjasy 250 gramów
jabłka 1 sztuk
fasola drobna 1 szklanek
korniszony 2 sztuk
grzyby marynowane według uznania
śliwki w occie 5 sztuk
jajka 2 sztuk
majonez 0,5 szklanek
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
cukier 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:Osuszone płaty
śledziowe pokroić w średnia kostkę i skropić
sokiem z cytryny. Obrane
winne jabłko tez pokroić w kostkę i połączyć z ugotowaną
fasolką oraz
śledziami.Osączone
grzybki,
korniszony oraz
śliwki dość drobno posiekać i dodać do sałatki. Ugotowane, ostudzone i obrane
jajka zetrzeć na tarce. Wymieszać w salaterce wszystkie składniki.Utrzeć
majonez z
sokiem z cytryny, dodać szczyptę
cukru,
soli oraz
pieprzu i dobrze wymieszać.Sosem polać
sałatkę i wstawić na 3 godziny do lodówki. Udekorować
grzybkami oraz
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z JajPotrawy z RybSałatkiWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: