ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość CzegoMatjasy 250 gramówjabłka 1 sztukfasola drobna 1 szklanekkorniszony 2 sztukgrzyby marynowane według uznaniaśliwki w occie 5 sztukjajka 2 sztukmajonez 0,5 szklaneksok z cytryny 1 łyżek stołowychcukier 1 szczyptapieprz według uznaniasól według uznanianatka pietruszki według uznaniaWykonanie:Osuszone płaty śledziowe pokroić w średnia kostkę i skropić sokiem z cytryny. Obrane winne jabłko tez pokroić w kostkę i połączyć z ugotowaną fasolką oraz śledziami.Osączone grzybki, korniszony oraz śliwki dość drobno posiekać i dodać do sałatki. Ugotowane, ostudzone i obrane jajka zetrzeć na tarce. Wymieszać w salaterce wszystkie składniki.Utrzeć majonez z sokiem z cytryny, dodać szczyptę cukru, soli oraz pieprzu i dobrze wymieszać.Sosem polać sałatkę i wstawić na 3 godziny do lodówki. Udekorować grzybkami oraz natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z JajPotrawy z RybSałatkiWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: