ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośmietana 0,5 litrówczekolada gorzka 200 gramówjajka 1 sztukżółtka 4 sztukcukier 5 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 łyżek deserowychmasło 1 łyżek stołowychskórka z limetki - otarta 1 łyżek deserowychWykonanie:Słodką śmietankę 12% zagotować z połamaną czekoladą. Żółtka oraz jajko ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Nadal ubijając, zalać powoli gorącą śmietaną z czekolada. Masą napełnić do 2/3 wysokości 6 żaroodpornych kokilek wysmarowanych masłem. Kokilki wstawić do większego naczynia z wodą, sięgającą do polowy ich wysokości. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Patyczkiem sprawdzić, czy mleczko jest upieczone. Jeśli patyczek jest suchy, to piec jeszcze 10 minut. Ostudzić i posypać skórką otarta z limonki. Podawać mleczko w kokilkach, których się piekło.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: