ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekmasło 200 gramówcukier 5 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukżółtka 2 sztukjajka 1 sztukser mielony 800 gramówcukier 7 łyżek stołowychjajka 3 sztukśmietana 350 mililitrówczekolada gorzka 200 gramówcukier waniliowy 1 sztukcukier puder 2 łyżek stołowychrum 4 łyżek stołowychWykonanie:Ciasto: przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać 5 łyżek cukru i cukier waniliowy, żółtka i jajko, szybko zagnieść ciasto i włożyć je na 30 min do lodówki.Masa serowa: twaróg utrzeć z 7 łyżkami cukru, cukrem waniliowym, 3 jajkami. 3 łyżki śmietany odlać, a resztę wlać do masy setowej i ponownie utrzeć. Czekoladę zetrzeć na tarce, wsypać do rondelka, wlać odłożoną śmietanę i podgrzać, mieszając. Przelać do masy serowej, wlać rum i starannie wymieszać.Wylepić ciastem dno i boki średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Rozłożyć na cieście masę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec 70 min. Pozostawić sernik w piekarniku, a gdy przestygnie posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremKomentarze:Autor: marzeniewData: 2009-04-29sernik do wykonania nie jest tak trudny. Wszystko zależy od seraDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: