Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 60 dekagramówrosół 3 szklanek
włoszczyzna 1 sztuk
ziemniak 70 dekagramów
ogórek kiszony 3 sztuktłuszcz 6 dekagramów
cebula 2 sztuk
śmietana 0.5 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu zrumienić oczyszczoną i pokrojoną
cebulę, wrzucić pokrojone w kostkę odjęte od kości
mięso, pokrojone w kostkę
kartofle i poszatkowane warzywa. Zalać rosołem, zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wkroić
ogórki, posolić i popieprzyć do smaku i pogotować jeszcze bez przykrywania hermetycznego 5-7 minut. Doprawić
mąką wymieszaną ze
śmietaną, zagotować. Podawać z
chlebem.Uwagi:
wołowina z kością z rosołuKuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: