ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekcukier 5 łyżek stołowychorzechy - mielone 5 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukmargaryna 0,75 kostekżółtka 3 sztukproszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowychśmietana 3 łyżek stołowychbiałka 4 sztukbudyń waniliowy 1 sztukmorele (bez pestek)700 gramówWykonanie:Przesianą mąkę, cukry, orzechy, proszek oraz margarynę posiekać nożem, dodać żółtka oraz śmietanę i zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować i wyłożyć nim średniej wielkości tortownicę, a na cieście ułożyć połówki moreli. Z białek ubić sztywną pianę, dodając pod koniec stopniowo szklankę cukru, oraz proszek budyniowy i wyłożyć na owoce. Piec ok. 60 minut w 170 stopniach. W czasie pieczenia nakryć ciasto folia aluminiową, by się beza nie spaliła.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: