Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
cukier 5 łyżek stołowych
orzechy - mielone 5 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
margaryna 0,75 kostek
żółtka 3 sztuk
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
śmietana 3 łyżek stołowych
białka 4 sztuk
budyń waniliowy 1 sztuk
morele (bez pestek)700 gramówWykonanie:Przesianą
mąkę,
cukry,
orzechy, proszek oraz
margarynę posiekać nożem, dodać
żółtka oraz
śmietanę i zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować i wyłożyć nim średniej wielkości tortownicę, a na cieście ułożyć połówki
moreli. Z
białek ubić sztywną pianę, dodając pod koniec stopniowo szklankę
cukru, oraz proszek budyniowy i wyłożyć na
owoce. Piec ok. 60 minut w 170 stopniach. W czasie pieczenia nakryć ciasto folia aluminiową, by się
beza nie spaliła.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: