ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka tortowa 5 szklanekmargaryna 0.5 kostekolej 4 łyżek stołowychcukier 1.5 szklanekjajko 4 sztukmiód 1 szklanekmleko 1 szklaneksoda do pieczenia 2 łyżek deserowychprzyprawa do piernika 1 sztukbakalia 100 gramówpolewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:Margarynę, jajka, olej i cukier utrzeć na jednolitą masę, dodawać po trochę mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą, miód i mleko. Dobrze wszystko połączyć, dodać bakalie i wymieszać. Ciasto wylać do 2 podłużnych, wąskich blach, wyścielonych papierem do pieczenia. Piec ok.50 minut w 180 stopniach. Zimne ciasto polać polewą i posypać posiekanymi orzechami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: