Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 400 gramów
margaryna 0.5 kostek
cukier 0.75 szklanek
jajko 2 sztuk
powidła 4 łyżek stołowych
kakao 2 łyżek deserowych
przyprawa do piernika 1 sztuk
mleko 1 szklanek
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
bakalia 100 gramów
polewa
kakaowa 1 sztuk
Wykonanie:
Jajka ubić z
cukrem mikserem, dodać
mleko,
mąkę wymieszaną z
sodą i z przyprawą do pierników,
kakao, powidła. Wlać roztopioną i ostudzoną
margarynę, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji, dodać oprószone
mąką bakalie i wymieszać. Ciasto przełożyć do podłużnej, wąskiej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Zimny piernik oblać
polewą czekoladową lub
kakaową.
Uwagi:
polewa
kakaowa lub czekoladowa
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: monpol6
Data: 2009-04-26
Ładnie wygląda pewnie jeszcze lepiej smakuje :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: