ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 400 gramówmargaryna 0.5 kostekcukier 0.75 szklanekjajko 2 sztukpowidła 4 łyżek stołowychkakao 2 łyżek deserowychprzyprawa do piernika 1 sztukmleko 1 szklaneksoda oczyszczona 1 łyżek deserowychbakalia 100 gramówpolewa kakaowa 1 sztukWykonanie:Jajka ubić z cukrem mikserem, dodać mleko, mąkę wymieszaną z sodą i z przyprawą do pierników, kakao, powidła. Wlać roztopioną i ostudzoną margarynę, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji, dodać oprószone mąką bakalie i wymieszać. Ciasto przełożyć do podłużnej, wąskiej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Zimny piernik oblać polewą czekoladową lub kakaową.Uwagi:polewa kakaowa lub czekoladowaAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-26Ładnie wygląda pewnie jeszcze lepiej smakuje :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: