Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie 400 gramów
jajko 3 sztuk
masło 70 gramów
cukier 150 gramów
cukier waniliowy 10 gramów
migdały mielone 200 gramów
rum 2 łyżek stołowych
cukier puder 3 łyżek stołowychWykonanie:Ciasto rozmrozić i rozwałkować na 2 mm. Odwróconą tortownicą wyciąć dwa krążki. Formę wysmarować
masłem i wyłożyć jednym krążkiem. Brzegi ciasta posmarować
białkiem.Miękkie
masło,
cukry, 2
jajka,
migdały i
rum połączyć i zmiksować. Masę
migdałową wyłożyć na ciasto, wyrównać powierzchnię, przykryć drugim krążkiem i docisnąć brzegi palcami. Ciasto po nakłuwać widelcem, posmarować
żółtkiem wymieszanym z łyżką
wody. Piec 40 minut w 200 stopniach. Na 5 minut przed końcem pieczenia posypać
cukrem pudrem. Podawać na ciepło.Uwagi:mrożone
ciasto francuskieAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: