Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
cukier 1/2 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
cukier waniliowy 2 sztuk
margaryna 3/4 kostek
smalec 1/3 kostek
jajka 6 sztuk
ser twaróg 1/2 kilogramów
śmietana kremówka 1 szklanek
budyń waniliowy 1 sztukmasa makowa 1 szklanekWykonanie:Do
mąki dodajemy
cukier,
cukier waniliowy, pokrojona
margarynę ,
smalec oraz 4
żółtka. Wszystko dokładnie mieszamy i wrabiamy ciasto. Dzielimy na dwie części i wkładamy do zamrażalnika na 10 minut.MASA SEROWA:
Ser mielimy na jednolita masę, dodajemy 1 szklanke
śmietany kremówki,
budyń i dwa
żółtka. Wszystko razem mieszamy.Formę do ciasta(średnią) smarujemy tłuszczem i wysypujemy
bułka tartą. Z zamrażalnika wyjmujemy jedną część ciasta, rozwałkowujemy i wkładamy do formy. Wykrawamy foremką otwory( lub inne kształty), które wypełniamy na przemian masą
makową. Na wierzchu smarujemy masą
serową. Ubijamy pianę z
białek. Kiedy będzie gotowa wsypujemy
cukier waniliowy i delikatnie mieszamy. Gotową pianę wykładamy na masę
serową. Druga część ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy równomiernie po pianie.piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 stopni i pieczemy około 45-50 minut.Autor: dabskopZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: