Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina krzyżowa 40 dekagramów
cebula 3 sztuk
ziemniak 7 sztuk
słonina 10 dekagramówrosół 2 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
musztarda według uznania
margaryna według uznaniaWykonanie:Plastry
mięsa zbić dokładnie tłuczkiem, z obu stron posmarować
musztardą i obsmażyć na rozgrzanej
margarynie.
Ziemniaki obrać, umyć i pokrajać w talarki.
Cebulę obrać i pokrajać w ósemki. Wysmarować tłuszczem naczynie żaroodporne i układać warstwami
ziemniaki z
cebulą oraz
mięso, każdą warstwę oprószając lekko
solą i
pieprzem. Wlać rosół i pokrajaną, przysmażoną
słoninę. Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać 30-40 min. Podawać w tym samym naczyniu.Uwagi:
słonina lub tłusty
boczekPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: kayaczData: 2009-01-07naprawde smaczneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: