ßßß Cookit - przepis na Wołowina po marynarsku

Wołowina po marynarsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina krzyżowa 40 dekagramów
cebula 3 sztuk
ziemniak 7 sztuk
słonina 10 dekagramów
rosół 2 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
musztarda według uznania
margaryna według uznania
Wykonanie:
Plastry mięsa zbić dokładnie tłuczkiem, z obu stron posmarować musztardą i obsmażyć na rozgrzanej margarynie. Ziemniaki obrać, umyć i pokrajać w talarki. Cebulę obrać i pokrajać w ósemki. Wysmarować tłuszczem naczynie żaroodporne i układać warstwami ziemniaki z cebulą oraz mięso, każdą warstwę oprószając lekko solą i pieprzem. Wlać rosół i pokrajaną, przysmażoną słoninę. Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać 30-40 min. Podawać w tym samym naczyniu.
Uwagi:
słonina lub tłusty boczek
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: kayacz
Data: 2009-01-07
naprawde smaczne
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1878/Wolowina-po-marynarsku