Wykonanie
Uwielbiam ruskie jak pewnie większość, ale dziś nie miałąm czasu na lepienie, więc zrobiłam ruskie w naleśnikach.Patrząc na czas chyba nic nie zaoszczędziłam, a nawet zabrało mi to wiecej czasu, ale warto było. Poprostu „niebo w gębie”. Polecam.Składniki:-naleśniki/ przepis tu /-paczka
szynki szwarcwaldzkiejFarsz:-4 większe
ziemniaki-
cebula-10 dkg
słoninki lub
boczku-10-15 dkg
sera białego-
sól,
pieprzOkrasa:-200g
boczku-
cebulaWykonanie:Każdy plaster
szynki opiekamy na patelni po 1 minucie z każdej strony.
Pieczemy naleśniki wg. podanego przepisu, ale ja dodałam
kurkumy, bo jest zdrowa i
daje piękny kolor.Ugotowane i ostudzone
ziemniaki ubijamy razem z
serem albo przepuszczamy przez praskę.
Słoninę kroimy drobno, pieczemy na rumiano , dodajemy pokrojoną
cebulkę., wlewamy do farszu i dobrze doprawiamy.Na rozłożonego naleśnika dajemy opieczoną
szynkę, na niego wałek farszu i ciasno zwijamy.
Naleśnika opiekamy z każdej strony , kroimy na 2-3 cm kawałki ,okraszamy upieczonym
boczkiem z
cebulką i resztkami
szynki.Wspaniałe, polecam.