Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 15 sztuk
słonina 300 gramów
cebula 3 sztuk
kasza manna 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Pokrojoną w kostkę
słoninę wytopić i zrumienić skwarki. Na wytopionym tłuszczu usmażyć oczyszczone, posiekane
cebule, dodać skwarki. Oczyszczone
ziemniaki zetrzeć na małych oczkach. Dodać do nich
cebulę z tłuszczem oraz skwarkami oraz
kaszę manna . Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Przełożyć masę do natłuszczonej
olejem blaszki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż się ładnie przyrumieni. Można podawać na ciepło i na zimno odsmażona na
boczku lub
smalcu.Uwagi:W wersji wegetariańskiej można
słoninę zastąpić
olejem z pestek
winogron.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: