ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 15 sztuksłonina 300 gramówcebula 3 sztukkasza manna 4 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Pokrojoną w kostkę słoninę wytopić i zrumienić skwarki. Na wytopionym tłuszczu usmażyć oczyszczone, posiekane cebule, dodać skwarki. Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na małych oczkach. Dodać do nich cebulę z tłuszczem oraz skwarkami oraz kaszę manna . Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Przełożyć masę do natłuszczonej olejem blaszki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż się ładnie przyrumieni. Można podawać na ciepło i na zimno odsmażona na boczku lub smalcu.Uwagi:W wersji wegetariańskiej można słoninę zastąpić olejem z pestek winogron.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: