ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosłonina 250 gramówcebula 1 sztukziemniaki 1 kilogramówkasza manna 500 gramówjajka 3 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Pokrojoną w kostkę słoninę wysmażyć na wolnym ogniu, dodać posiekaną cebulę, zeszklić i lekko przyrumienić. Na drobnej tarce zetrzeć oczyszczone ziemniaki, odcisnąć wodę i wymieszać z kaszą manna oraz jajkami. Masę wyrobić tak, aby była jednolita. Doprawić do smaku sol.a oraz pieprzem. Dodać skwarki razem z cebulą i częścią wytopionego tłuszczu. Wymieszać i przełożyć do dobrze natłuszczonej formy. Piec 60 minut w 170 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: