Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso z królika 1 kilogramów
ziemniak 700 gramów
cebula 1 sztuk
słonina 250 gramów
słonina wędzona 250 gramów
kostka rosołowa 1 kostek
sól według uznania
pieprz według uznania
tymianek według uznaniaWykonanie:
Mięso umyć, natrzeć przyprawami i odstawić na 5 godzin.
Świeżą słoninę pokroić w plastry, a
cebulę w piórka.
Słoniną wyłożyć dno brytfanny, na niej układać warstwami plastry obranych
ziemniaków,
cebulę oraz kawałki
mięsa. Ostatnią warstwą powinny być
ziemniaki. Wierzch posypać
solą i zalać stopioną wędzoną
słoniną. Piec 80 minut w 200 stopniach, podlewając rozpuszczoną
kostką rosołową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: