ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomięso z królika 1 kilogramówziemniak 700 gramówcebula 1 sztuksłonina 250 gramówsłonina wędzona 250 gramówkostka rosołowa 1 kosteksól według uznaniapieprz według uznaniatymianek według uznaniaWykonanie:Mięso umyć, natrzeć przyprawami i odstawić na 5 godzin.Świeżą słoninę pokroić w plastry, a cebulę w piórka. Słoniną wyłożyć dno brytfanny, na niej układać warstwami plastry obranych ziemniaków, cebulę oraz kawałki mięsa. Ostatnią warstwą powinny być ziemniaki. Wierzch posypać solą i zalać stopioną wędzoną słoniną. Piec 80 minut w 200 stopniach, podlewając rozpuszczoną kostką rosołową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: