ßßß Cookit - przepis na Królik ze słoniną

Królik ze słoniną

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso z królika 1 kilogramów
ziemniak 700 gramów
cebula 1 sztuk
słonina 250 gramów
słonina wędzona 250 gramów
kostka rosołowa 1 kostek
sól według uznania
pieprz według uznania
tymianek według uznania
Wykonanie:
Mięso umyć, natrzeć przyprawami i odstawić na 5 godzin.
Świeżą słoninę pokroić w plastry, a cebulę w piórka. Słoniną wyłożyć dno brytfanny, na niej układać warstwami plastry obranych ziemniaków, cebulę oraz kawałki mięsa. Ostatnią warstwą powinny być ziemniaki. Wierzch posypać solą i zalać stopioną wędzoną słoniną. Piec 80 minut w 200 stopniach, podlewając rozpuszczoną kostką rosołową.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3928/Krolik-ze-slonina