Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
jajka 3 sztuk
słonina 300 gramów
kiełbasa cienka 2 sztuk
cebula 2 sztuk
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki zetrzeć na tarce, odcisnąć i wymieszać z
jajkami. Pokrojona w kostkę
słoninę wytopić na suchej patelni, na tłuszczu podsmażyć pokrojona
kiełbasę oraz posiekane
cebule. Przyrumieniona
cebulę zdjąć z ognia, przestygnięta wymieszać z
ciastem ziemniaczanym. Doprawić do smaku
majerankiem,
solą oraz
pieprzem. Przełożyć do natłuszczonej formy i piec ok. 45 minut w 150 stopniach. Babka jest gotowa, gdy jej wierzch się przyrumieni, a patyczek wetknięty w ciasto jest suchy po wyjęciu. Podawać z kwaśnym
mlekiem od razu po wyjęciu z piekarnika lub po odsmażeniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: