ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówjajka 3 sztuksłonina 300 gramówkiełbasa cienka 2 sztukcebula 2 sztukmajeranek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce, odcisnąć i wymieszać z jajkami. Pokrojona w kostkę słoninę wytopić na suchej patelni, na tłuszczu podsmażyć pokrojona kiełbasę oraz posiekane cebule. Przyrumieniona cebulę zdjąć z ognia, przestygnięta wymieszać z ciastem ziemniaczanym. Doprawić do smaku majerankiem, solą oraz pieprzem. Przełożyć do natłuszczonej formy i piec ok. 45 minut w 150 stopniach. Babka jest gotowa, gdy jej wierzch się przyrumieni, a patyczek wetknięty w ciasto jest suchy po wyjęciu. Podawać z kwaśnym mlekiem od razu po wyjęciu z piekarnika lub po odsmażeniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: