ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoryż 300 gramówboczek wędzony 100 gramówgrzyby mrożone 150 gramówcebula 1 sztukwino białe wytrawne 0,5 szklanekszpinak mrożony 100 gramówmasło 1 łyżek stołowycholiwa według uznaniaparmezan według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Uprażyć ryż na łyżce oliwy, wlać podwójną ilość osolonej wody i ugotować. Oczyszczona cebule posiekać, a boczek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło oraz łyżkę oliwy, wrzucić mrożone grzyby i kilka minut smażyć. Dodać cebule, boczek oraz mrożony szpinak. Mieszając, dusić kilka minut. Podlać winem i gotować 10 minut, aż odparuje. Dodać ryż, posypać startym parmezanem. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: