Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 300 gramów
boczek wędzony 100 gramów
grzyby mrożone 150 gramów
cebula 1 sztuk
wino białe wytrawne 0,5 szklanek
szpinak mrożony 100 gramów
masło 1 łyżek stołowych
oliwa według uznania
parmezan według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Uprażyć
ryż na łyżce
oliwy, wlać podwójną ilość osolonej
wody i ugotować. Oczyszczona
cebule posiekać, a
boczek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać
masło oraz łyżkę
oliwy, wrzucić mrożone
grzyby i kilka minut smażyć. Dodać
cebule,
boczek oraz
mrożony szpinak. Mieszając, dusić kilka minut. Podlać
winem i gotować 10 minut, aż odparuje. Dodać
ryż, posypać startym
parmezanem. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: