Wykonanie
« Powrót  
![](/Data/Images/ksiazka-kucharska.pl\przepis_slash_10948_slash_Ragout-z-szalwia/l/-1299080584.jpg)
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wątróbki drobiowe 400 gramów
pieczarki 500 gramów
cebula dymka 3 sztuk
pomidorki koktajlowe według uznania
olej 1 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowychlistki
szałwii według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone większe
pieczarki pokroić na pół, a oczyszczone
dymki pokroić razem ze
szczypiorem. Kilka umytych, osuszonych
pomidorków przekroić na pół. Oczyszczone z żył i błon
wątróbki pokroić w kostkę, podsmażyć z
cebula oraz
pieczarkami na rozgrzanym
oleju. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Dodać posiekane kilka listków
szałwii, podlać
śmietaną, wrzucić
pomidory. Mieszając, doprawić
solą oraz
pieprzem i zagotować.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: