ßßß Cookit - przepis na Ragout z szałwią

Ragout z szałwią

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wątróbki drobiowe 400 gramów
pieczarki 500 gramów
cebula dymka 3 sztuk
pomidorki koktajlowe według uznania
olej 1 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowych
listki szałwii według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone większe pieczarki pokroić na pół, a oczyszczone dymki pokroić razem ze szczypiorem. Kilka umytych, osuszonych pomidorków przekroić na pół. Oczyszczone z żył i błon wątróbki pokroić w kostkę, podsmażyć z cebula oraz pieczarkami na rozgrzanym oleju. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Dodać posiekane kilka listków szałwii, podlać śmietaną, wrzucić pomidory. Mieszając, doprawić solą oraz pieprzem i zagotować.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10948/Ragout-z-szalwia