ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegosznycle z indyka 4 sztukryż 250 gramówgrzyby kurki 400 gramówpieczarki 200 gramówpomidorki koktajlowe 250 gramówcebula 1 sztukolej 3 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychbulion warzywny 200 mililitrówtymianek, gałązki 3 sztukśmietana kwaśna 150 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Ryż ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Kurki i pieczarki oczyścić. Pomidorki umyć. Oczyszczoną cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać grzyby, smażyć 3 minuty, wrzucić pomidorki i smażyć kolejne 2 minuty. Oprószyć mąką, podlać bulionem, mieszając doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Na drugiej patelni rozgrzać pozostały olej i smażyć mięso z obu stron ok. 6 minut, oprószyć solą i pieprzem. Do grzybów dodać śmietanę oraz opłukane listki tymianku, mieszając podgrzewać kilka minut na małym ogniu (nie gotować).Na 4 talerze położyć sznycle z indyka, polać sosem grzybowym. Osączony ryż przełożyć na talerze. Gotowe danie udekorować listkami tymianku.Uwagi:Kurki mogą też być marynowane.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrillaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: