Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegosznycle z
indyka 4 sztuk
ryż 250 gramów
grzyby kurki 400 gramów
pieczarki 200 gramów
pomidorki koktajlowe 250 gramów
cebula 1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
bulion warzywny 200 mililitrów
tymianek, gałązki 3 sztuk
śmietana kwaśna 150 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Ryż ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić.
Kurki i
pieczarki oczyścić.
Pomidorki umyć. Oczyszczoną
cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym
oleju, dodać
grzyby, smażyć 3 minuty, wrzucić
pomidorki i smażyć kolejne 2 minuty. Oprószyć
mąką, podlać
bulionem, mieszając doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Na drugiej patelni rozgrzać pozostały
olej i smażyć
mięso z obu stron ok. 6 minut, oprószyć
solą i
pieprzem. Do
grzybów dodać
śmietanę oraz opłukane listki
tymianku, mieszając podgrzewać kilka minut na małym ogniu (nie gotować).Na 4 talerze położyć sznycle z
indyka, polać
sosem grzybowym. Osączony
ryż przełożyć na talerze. Gotowe danie udekorować listkami
tymianku.Uwagi:
Kurki mogą też być marynowane.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrillaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: