Podany przeze mnie farsz jest doskonały żeby przemycić wątróbki do jadłospisu. Wiele osób nie znosi ich a te pierogi smakują znakomicie i gwarantuję, że znikną w mgnieniu oka z talerza.Potrzebne będzie ciasto na pierogi (Przepis)Farsz:0,5 kg wątróbek drobiowych4 udka lub pałki z kurczaka6 średnich pieczarek2 cebule3 łyżki śmietany słodkiej1 łyżka natki pietruszkisólpieprzolejUdka z kurczaka obsmażyć do miękkości tak samo usmażyć wątróbki. Pieczarki i cebule pokroić usmażyć na odrobinie oleju.Z udek z kurczaka wybrać mięso włożyć do miski dodać do tego wątróbki, pieczarki, cebulę, śmietanę, natkę pietruszki doprawić do smaku solą i pieprzem. Następni zmiksować wszystko blenderem. No i nasz farsz jest gotowy!Wałkujemy ciasto, wycinamy krążki na pierogi i nakładamy farsz.Następnie zagotować wodę w dużym garnku z solą – do smaku!Wrzucać pierogi, po wypłynięciu ich na górę gotować około 6-8 minut!Polać usmażoną cebulą z boczkiem.