ßßß Cookit - przepis na Pierogi z farszem z wątróbek

Pierogi z farszem z wątróbek

nazwa

Wykonanie

Podany przeze mnie farsz jest doskonały żeby przemycić wątróbki do jadłospisu. Wiele osób nie znosi ich a te pierogi smakują znakomicie i gwarantuję, że znikną w mgnieniu oka z talerza.
Potrzebne będzie ciasto na pierogi (Przepis)
Farsz:
0,5 kg wątróbek drobiowych
4 udka lub pałki z kurczaka
6 średnich pieczarek
2 cebule
3 łyżki śmietany słodkiej
1 łyżka natki pietruszki
sól
pieprz
olej
Udka z kurczaka obsmażyć do miękkości tak samo usmażyć wątróbki. Pieczarki i cebule pokroić usmażyć na odrobinie oleju.
Z udek z kurczaka wybrać mięso włożyć do miski dodać do tego wątróbki, pieczarki, cebulę, śmietanę, natkę pietruszki doprawić do smaku solą i pieprzem. Następni zmiksować wszystko blenderem. No i nasz farsz jest gotowy!
Wałkujemy ciasto, wycinamy krążki na pierogi i nakładamy farsz.
Następnie zagotować wodę w dużym garnku z solą – do smaku!Wrzucać pierogi, po wypłynięciu ich na górę gotować około 6-8 minut!Polać usmażoną cebulą z boczkiem.
Źródło:http://gotoweprzepisy.blogspot.com/2012/06/podany-przeze-mnie-jest-doskonay-zeby.html